Je kunt bij mij terecht als je hoogsensitief bent en het gevoel hebt dat je vastloopt op welke manier dan ook.

Gratis sessie

Ik vind het fijn om eerst kennis te maken als ik met iemand persoonlijke dingen ga bespreken. Daarom vind ik het belangrijk dat jij ook die mogelijkheid hebt en hebben we een gratis sessie. In de sessie geef ik je minimaal 2 tips over het omgaan met je hooggevoeligheid.

Coaching

Met elkaar bespreken we jouw vraag en bekijken wat je nodig hebt om stappen te zetten. Ik heb een paar trajecten. Elk traject is maatwerk en zullen we samen invullen naar wat nodig is. De trajecten, die ik al aanbied hebben bewezen dat ze goed werken.

Bij voorkeur werk ik in het coachen samen met een hond als co-coach. Mijn ervaring is dat je daardoor sneller tot de kern komt en dat je veel beter voelt wat er allemaal speelt.

Systemisch coachen met behulp van honden is nog erg nieuw in Nederland. Het is ook lastig om hiervan een beeld te geven. Je kunt het vergelijken met Paardencoaching. In de coaching kan ik mijn honden of jouw hond inzetten. Het voordeel van jouw hond inzetten is dat je die heel goed kent en het verstevigt de band tussen jullie! Bovendien leer je hoe jouw hond jou spiegelt en kun je daar thuis ook gebruik van maken. In mijn coaching kan ik jou, door de hond als co-coach, helpen om duidelijker te krijgen wat er aan de hand is. Door alleen te praten, blijf je in je hoofd in hetzelfde kringetje draaien en kom je niet verder. Wat speelt er onbewust waar je zelf moeilijk vat op krijgt? Een hond kan daarin als spiegel dienen, want die hou je niet voor de gek. Zij voelen feilloos aan hoe jij je voelt. De hond laat dit zien en daardoor wordt voor dit voor jou duidelijker.

Ook hierin blijft het maatwerk en zullen we samen bekijken of en wanneer dit nodig is.

Daarnaast maak ik als gecertificeerd HSP begeleider gebruik van de kennis van de binnenwereld-buitenwereld methode. De binnenwereld-buitenwereld methode geeft je inzicht in wat hoogsensitiviteit betekent en biedt praktische oefeningen om op een andere manier met HSP om te gaan en naar te kijken. Daardoor kun je beter omgaan met de lasten van het hooggevoelig zijn en deze inzetten als kwaliteiten.

De coaching vindt zoveel mogelijk plaats in de natuurMijn praktijkruimte is midden in de tuin, zodat we vanuit rust en ruimte aan de slag kunnen gaan. De natuur zorgt ervoor dat je letterlijk meer gaat gronden/aarden.

Ik bied oa de volgende twee trajecten aan: