Mijn team bestaat uit mijzelf en mijn twee prachtige honden en co-coaches; Dio en Kira. Daarnaast werk ik graag samen met andere coaches voor mijn groepsaanbod en workshops om jou zoveel mogelijk kennis te bieden.

Over mij

Ik woon met mijn man en twee honden aan de rand van een prachtig bos. Van mijn tuin en het aangrenzende bos maak ik gebruik om zoveel mogelijk in de natuur te coachen. Voor mij is de natuur erg belangrijk. Daarin kan ik ontspannen, tot rust komen en weer opladen.

Ik ben een hoogsensitieve vrouw en ben hier nog niet zolang geleden achter gekomen. Ik had in mijn ogen een ‘normaal’ leven, maar liep toch regelmatig vast in mezelf. Van jongs af aan was ik vaak moe, had regelmatig lichamelijke klachten en voelde mij ‘anders’. Later kreeg ik een burn-out en in mijn relatie, vriendschappen en in mijzelf bleef ik steeds tegen bepaalde dingen aanlopen. Toen ik helemaal vastliep heb ik een jaartraject Paardencoaching voor HSP gevolgd. Deze begeleiding heeft mij ontzettend geholpen en wezenlijk veranderd hoe ik in het leven sta. Ik ben van mezelf gaan houden en sta open voor anderen, zonder mezelf te verliezen.

Sinds ik mijn studie HBO maatschappelijk werk in 1999 heb afgerond, werk ik in de hulpverlening. De afgelopen jaren heb ik honderden mensen begeleid in hun persoonlijk proces met betrekking tot alle levensgebieden. Ik merkte dat deze vorm van hulpverlening niet zo effectief is voor hoogsensitieve personen. Door mijn eigen ervaring met een andere vorm van begeleiding en het goede en duurzame effect hiervan, heb ik de behoefte gekregen om hoogsensitieve personen op een andere wijze te willen begeleiden. Daarom heb ik de stap genomen om mij verder te gaan ontwikkelen om dit te kunnen doen. Ik heb twee opleidingen gevolgd en gebruik de kennis uit beide opleidingen om mensen zo passend mogelijk te begeleiden.

De eerste opleiding, die ik heb gevolgd is: Systemisch en energetisch coachen met inzet van honden. Daarna ben ik de Leergang HSP begeleider gaan volgen. Hierdoor kan ik hoogsensitieve personen goed ondersteunen om met praktische oefeningen aan de slag te gaan en bij hun gevoel te komen.

Mijn honden

Sinds 2019 zijn Dio en Kira mijn co-coaches en het is zo mooi om te zien hoe ze mensen spiegelen. Het is het natuurlijk gedrag van elke hond. Ik heb mijn honden juist niet getraind hiervoor, omdat ze dan een kunstje doen. Kira heb ik meegenomen in de opleiding voor hondencoach en zij heeft hier ervaring in. Eigenlijk wilde ik Dio in eerste instantie niet inzetten, maar hij gaf zelf aan mee te willen tijdens coachsessies. Hij laat zulke mooie spiegels zien als ik mensen coach. Als de honden aan het coachen zijn dan zijn ze ook echt anders dan als huishond.

Beide honden zijn Australian Kelpies, echte schapendrijvers. Ze hoeden grote kuddes schapen of koeien. Daardoor werken ze autonoom, zijn zelfstandig, vriendelijk, alert en waakzaam.

Dio
Kira

In de coaching kan ik gebruik maken van mijn honden. Dit levert extra informatie op en is een meerwaarde in de coaching. Als je dit niet prettig vindt dan is het ook mogelijk om zonder de honden te coachen.

Kom gerust eens kennismaken met ons!