De afgelopen 20 jaar heb ik hulpverlening geboden aan honderden mensen op verschillende gebieden. Hierin merkte ik dat alleen praten over wat er aan de hand is, vaak niet voldoende is om anders met dingen om te gaan.

Mijn ervaring is dat het mensen helpt om te voelen wat er speelt. Als je voelt wat er aan de hand is bij jezelf dan heeft dit veel meer impact en zet het je in beweging. Daarom coach ik mensen door systemisch te werken en met inzet van de hond.

Het systemisch werken zorgt ervoor dat het niet alleen over jou gaat, maar ook over alle systemen, waar jij aan deelneemt. Ik maak gebruik van jouw systeem en de hond om jou te laten voelen in plaats van te praten over… Een hond spiegelt heel duidelijk en kijkt door de maskers van mensen heen. Dit biedt een ingang om op een fijne manier de confrontatie aan te gaan met wat jij op dat moment voelt. Bewust en onbewust komt er iets in jezelf in beweging en ontstaat er (weer) verbinding tussen je hoofd en hart.

Welzijn van de hond

Als ik mijn honden inzet dan staat het welzijn van mijn honden voorop. Daarom vraag ik je om mijn aanwijzingen met betrekking tot mijn honden op te volgen. Dit om te voorkomen dat het welzijn van mijn hond in gevaar komt en ook voor jouw veiligheid. Tijdens de coaching kunnen er heftige emoties omhoog komen, die de honden voelen. Dit kan ervoor zorgen dat zij anders reageren dan normaal, omdat zij op dat moment onderdeel uitmaken van het systeem. Mocht blijken dat het welzijn van mijn honden niet kan worden gewaarborgd dan zal ik hen niet inzetten.

Eigen hond meenemen

Als je zelf een hond hebt dan kun je je hond meenemen en maak ik gebruik van jouw hond in de coaching. Daarvoor hoeft je hond niets bijzonders te kunnen. Ik heb een afgezette tuin van 1500 vierkante meter, waarin de hond los kan lopen. Verder heb ik een praktijkruimte in mijn tuin waar de hond mee naar binnen kan. In de praktijkruimte is ruimte om een hondenkussen neer te leggen en er is uiteraard water aanwezig voor de hond. Er zijn echter wel voorwaarden om de hond op mijn terrein te laten:

  • de hond is inge├źnt en krijgt regelmatig ontworming en vlooienbehandeling. Verder heeft de hond geen overdraagbare ziekten. Dit om te voorkomen dat mijn of andere honden ziek worden
  • de hond is van te voren uitgelaten. Mochten er zich ongelukjes voordoen dan zorg je ervoor dat deze worden opgeruimd
  • je bent en blijft verantwoordelijk voor je hond. Als je hond iets stuk maakt of iemand verwond dan is dat jouw verantwoordelijkheid
  • de hond is schoon of je hebt spullen bij je om de hond schoon te maken, voordat hij de praktijkruimte in kan
  • Als je een teef hebt dan mag zij niet loops zijn

Mocht je nog vragen hierover hebben, neem dan contact met mij op.