Herken je dit?

 • Aan het einde van een doordeweekse dag plof je op de bank. Je partner heeft zin om er een gezellige avond van te maken. Eigenlijk voel je je te moe om gezellig te kunnen zijn. Met de dingen thuis doen en op je werk, is je energie al op. Je probeert alle energie bij elkaar te rapen, want je kan voor je gevoel niet weer zeggen dat je moe bent. Je hoort het jezelf al te vaak zeggen.
 • Je voelt je ineens gekwetst of verdrietig, omdat opmerkingen, beelden, muziek en emoties harder bij je binnen komen. Daardoor voel je je het ene moment blij, gelukkig en vol energie en het andere moment moe, somber of angstig. Je krijgt geen grip op je emoties en voelt je instabiel.
 • Elke keer als mensen vragen hoe met je gaat dan zeg je goed, terwijl je je eigenlijk gewoon rot voelt. Je hebt het gevoel dat je met je vingertoppen aan de rand van een hoog gebouw hangt en elk moment kan vallen. Maar je wilt niet opgeven. Je hoofd voelt vol en je weet niet hoe je die leger kunt maken. Daardoor heb je steeds minder zin om dingen te doen en voelt alles zwaar.
 • Elke dag is een opgave.  Je bent thuis bezig met je dingen, op het werk met je klanten en wellicht met je collega’s. Daarnaast heb je nog je sociale activiteiten en andere verplichtingen. Vaak voel je aan het einde van de middag al dat het druk is in je hoofd door alle prikkels en energie van anderen, die je onbewust oppikt. Het enige dat je op dat moment wilt is RUST…

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je voldoende energie en ruimte voelt in je relatie en daardoor een diepe verbinding met je partner hebt.
 • Je beter in balans bent en een stabiele stemming hebt.
 • Je goed voelt en lekker in je vel met een leeg hoofd en rust ervaart.
 • Je makkelijk keuzes kunt maken, die goed voelen en waar je achter kunt blijven staan.
 • Je niet meer alle prikkels en energie van anderen oppikt en met je meedraagt.

Dat is mogelijk!

Met het traject HSP Rust in mijn hoofd!

In meerdere sessie door kennis opdoen over hooggevoeligheid, anders leren kijken naar hoe je hoofd werkt, in je lijf leren aanwezig zijn, mogelijk in combinatie met de hond als co-coach, ga ik je leren hoe je als hooggevoelige vrouw meer rust kunt krijgen in je hoofd.

Het resultaat van het traject:

 • Je ervaart stilte in je lijf en je hoofd en dat geeft een gevoel van rust. Door het gevoel van rust heb je veel meer energie om je werk te doen, met vriendinnen af te spreken en fijn samen te zijn met je partner in liefdevolle verbinding.
 • Je kunt emoties bewust en rustig ervaren en van een afstand naar kijken, waardoor je er minder door in de war raakt en dit minder energie kost. Daardoor kun je je gevoeligheid positief inzetten, waardoor je je beter voelt.
 • Er is (weer) verbinding tussen je hoofd en lijf en daardoor merk je beter dat je een grens overgaat.
 • Je ervaart rust in je hoofd, daardoor heb je energie om leuke dingen te doen en voelt het leven een stuk lichter.
 • Als er een keuze gemaakt moet worden dan doe je dit vanuit je gevoel. Je weet hoe het voelt als je iets wilt en hoe het voelt als je iets niet wilt, waardoor keuzes maken als vanzelf gaat.
 • Je weet hoe bij jezelf kunt blijven en voelt je veilig bij jezelf.

Dit traject bestaat gemiddeld uit 10 sessies. In de praktijk merk ik dat het altijd een kwestie van maatwerk is. Daarom ga ik in een intakegesprek samen met je kijken wat nodig is. Mijn uurtarief is 75 euro per uur.

Je krijgt altijd:

* Intakegesprek

* Persoonlijke sessies (1- 1,5 uur per sessie)

* Een handig werkboek

* Oefeningen

* Mp3 om de oefeningen te ondersteunen

* Q&A momenten (telefonisch of beeldbellen) van maximaal een half uur

Bij voorkeur werk ik in deze sessies samen met mijn of jouw hond als co-coach. Een hond kan namelijk heel goed door je masker heen kijken en spiegelen wat er bij jou mogelijk onbewust van binnen speelt. Hierdoor komen we sneller tot de kern en kunnen we daarmee aan de slag. Als we met jouw hond aan de slag gaan dan zorgt het ook nog voor een diepere band met je hond.

Ervaringen van cliënten:

,, Het grootste probleem waarmee ik bij Rianne kwam was een hoog stressniveau en extreme vermoeidheid. Hierdoor kon ik onder andere niet goed omgaan met mijn prikkels en sloot ik mijn gevoel af. Het grootste inzicht dat ik heb opgedaan tijdens het traject is de invloed van Mister Mind. Hoeveel gedachten eigenlijk niet van mijzelf waren, maar van hem, was wel even confronterend. Het leren om dit anders te doen was erg intensief, maar heeft me goed geholpen en nu kan ik bijna niet anders meer. Ook de invloed van het (leren) voelen en luisteren naar je lichaam heeft me veel gegeven. Ik merk dat ik veel rustiger word als ik dit regelmatig doe, zeker helpt het me op momenten wanneer ik drukte of onrust ervaar. Het voelt goed om hier de tijd voor te nemen; om tijd voor mezelf te nemen. Ik merk het al meteen op het moment zelf en het gevoel blijft daarna ook aanwezig. Doordat Rianne ook ervaringsdeskundige is, begrijpt ze precies wat je doormaakt en ervaart en hoe het proces werkt. Hierdoor was er meteen een band van vertrouwen en openheid. Rianne is iemand die goed aanvoelt wat je nodig hebt, maar ook wat je op dat moment aan kan en door het vertrouwen in elkaar is dit goed bespreekbaar. Door deze openheid kan Rianne je begeleiden met wat er nodig is, soms is dit met de zachte hand, maar als je een schop onder je kont nodig hebt, geeft ze deze ook 🙂 Het is prettig dat er ruimte was voor mijn eigen tempo en mijn proces hierin. Lieve groet, Claudia

Veel gestelde vragen:

 • Kan ik in termijnen betalen?

Natuurlijk is het mogelijk om in termijnen te betalen. Hierover kunnen we samen afspraken maken. Het maximale aantal termijnen is in 4 keer. Heb je hier nog vragen over, neem dan contact met mij op.

 • Hoe werkt het coachen met een hond?