Vanaf januari 2020 bied ik de individuele HSP Leergang aan!

In deze leergang krijg je inzicht in wat hoogsensitiviteit betekent en praktische oefeningen om op een andere manier om te gaan en te kijken naar je hoogsensitiviteit. Hierdoor kun je in de meeste situaties beter omgaan met de lasten van het hooggevoelig zijn en krijg je een basis in je innerlijke zelf. Je kunt je kwaliteiten en de vermogens mbt het hooggevoelige deel in jezelf gaan herkennen en hiervan gebruik maken op allerlei vlakken in je leven. Instituut Eszenzz is de ontwikkelaar van deze leergang, die aangetoond effectief is.

Ik leer je de binnenwereld-buitenwereld methode, die je in 5 stappen echt kan helpen! Mitst je gemotiveerd bent en bereid om te oefenen. Je komt thuis in jezelf en in je kracht!

Ik ben gecertificeerd HSP begeleider en maak deel uit van het netwerk HSP begeleiding Nederland.

Ik heb heel lang getwijfeld of ik hoogsensitief was. Een test kan je hierbij helpen. Er zijn standaardtests om te testen of je hoog scoort op hoogsensitiviteit. Deze HSP 3-in-1 test is ontwikkeld door Antoine van Staveren, Eszenzz Centre en HSP begeleiding Nederland.

Dus twijfel je of je hoogsensitief bent of wil je dit een keer testen? Vul dan de test in via onderstaande link.

Meer uitleg over de binnenwereld-buitenwereld methode:

Het uitgangspunt en de basis van deze leergang is de lasten om te zetten in een ‘zijnskracht’. Deze kracht wordt gevonden in jezelf en niet buiten jezelf. In je basis staan, je eigen ruimte ervaren, ofwel je binnenwereld beleven en van daaruit handelen is het startpunt. Het proces van ‘buitenstebinnen leven’ wordt tijdens de leergang totaal omgezet naar ‘binnenstebuiten leven’. Voor velen betekent dat een grote verandering in het beleven van het (dagelijks) leven en van het beleven van je eigen persoonlijke zelf.

Er ontstaat rust en ontspanning en een gevoel van ruimte en vrijheid. De kern is niet ‘afsluiten’ door bijvoorbeeld visualisaties maar juist: ‘Bewust-er-zijn’. Uit het hoofd, en in je eigen ruimte leven. 

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn: het effectief leren omgaan met externe en interne prikkels en omgevingsfactoren, emoties en gevoelens, efficiënt structureren en plannen, effectief communiceren, juiste en gewenste keuzes leren maken, grenzen herkennen en leren aangeven, een eigen unieke levenshouding vormgeven, bewustwording over het zelf vergroten en versterken, het leren gebruiken van de sensitiviteit en opmerkingsbegaafdheden.

Deze methoden zijn de laatste jaren dankzij honderden verschillende individuele leergangen met cliënten verder ontwikkeld en gevormd.

Door de sessies, de praktische handvatten en tools is het resultaat dat je op een andere manier met je hooggevoeligheid kunt omgaan. Ook in deze Leergang zal ik, waar zinvol en gewenst, gebruik maken van het Systemisch coachen in combinatie met de inzet van de hond.

Voorwaarden om te kunnen starten is dat je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan. Je krijgt namelijk oefeningen mee en dit is nodig om het resultaat te bereiken.