TIP OM KEUZES TE MAKEN!

30-06-2020. Deze week heb ik een lastige keuze gemaakt.

Vroeger waren vrijwel alle keuzes voor mij lastig. Of het nu ging over wat ik op mijn boterham wilde hebben of welk jurkje ik wilde kopen. Ik maakte keuzes vooral met mijn hoofd; wat is gezond, wat heb ik gisteren op, wat is er nog op voorraad.. Mijn hoofd draaide overuren en ik wilde van alle kanten de keuze bekijken om zo het idee te hebben dat ik er goed over na had gedacht. Regelmatig had ik achteraf toch nog spijt van mijn keuze. Had ik toch liever hagelslag op mijn brood gehad dan kaas.

Inmiddels heb ik geleerd om meer op mijn gevoel te vertrouwen. Ik maak nu keuzes vanuit mijn gevoel. Een tip om dit te doen is:

Als je voor een keuze staat, denk aan de keuze. Bijvoorbeeld wil ik deze jurk aan of die jurk? Voel of je in je buik of borstgebied een soort weerstand voelt of een gevoel van aantrekking (enthousiaste tinteling).

Het gevoel van weerstand is een nee en het gevoel van aantrekking natuurlijk een ja. Als je dit vaker oefent en bij stilstaat dan zul je steeds sneller VOELEN wat jouw ja of nee is! En dit kan je helpen bij keuzes maken.

Natuurlijk is het ook handig om je hoofd erbij te gebruiken. Maar zeg nou zelf, heb jij het niet meegemaakt dat je een heel lijstje had gemaakt van 10 voors en 5 tegens en dat je toch koos voor de voors? Vaak is dan je gevoel doorslaggevend. Meestal zijn keuzes gemaakt vanuit je gevoel meer kloppend en krijg je daar geen spijt van.

Ik vond mijn keuze deze week ontzettend moeilijk, namelijk ontslag nemen na ruim 12 jaar bij een van mijn werkgevers. Dus ook hele moeilijke keuzes zullen er altijd blijven. Maar ik heb wel gekozen met mijn gevoel. Als ik met mijn hoofd zou hebben gekozen dan zou ik nu weer verder zijn gaan malen over of het wel een goede keuze is geweest.

Ik vond het spannend, maar nu VOEL ik in mijn lichaam een gevoel van RUST.

Succes met jouw JA en NEE vinden!