December 2021

Joris en de draak 😉🐉
Wow! Wat een rollercoaster was 2021 😱. Ik voel me aan het einde van het jaar alsof ik net uit de Efteling attractie Joris en de draak kom. Nog beduusd van de snelheid van alle gebeurtenissen, mijn nagels nog krampachtig in de leuningen gedrukt om het gevoel te krijgen wat grip te hebben en een beetje witjes om mijn neus van alle wisselende gevoelens, die ik ervaren heb in 2021.


Vorig jaar eindigde ik mijn jaar met de behoefte aan een nieuw jaar vol kansen, mogelijkheden, gezondheid, groei en vooral ook rust. De kansen, mogelijkheden en groei zijn volop geweest; ik heb mezelf bij mijn werkgever ontzettend ontwikkeld. Ik heb tientallen nieuwe collega’s ingewerkt, inwerkprogramma’s en workshops ontwikkeld, webinars en scholingen gegeven en ben inmiddels teamcoördinator.

Als ondernemer heb ik me aangesloten bij het netwerk van Maashorst ondernemers, wat onverwachts resulteerde in een leuk interview 😀.En als HSP coach heb ik getuige mogen zijn van mooie processen bij stuk voor stuk bijzondere hooggevoelige vrouwen. Waarbij ik steeds opnieuw onder de indruk ben dat zij zich zo kwetsbaar willen en kunnen opstellen naar mij en mijn honden. Met hun mee te mogen lopen in hun proces om meer rust te krijgen in hun hoofd en krachtig hoogsensitief te zijn vult mij elke keer weer met dankbaarheid 🙏💜. In het staartje van het jaar heb ik een workshop gevolgd om hen nog beter hierbij te kunnen begeleiden.


En natuurlijk waren er grote en zware verliezen voor mij en mijn dierbaren afgelopen jaar. Zowel mijn vader, schoonvader en Cunie te moeten verliezen viel en valt erg zwaar. Het voelt nog steeds erg onwerkelijk en er is nog weinig ruimte geweest om hierbij stil te staan. Het gemis is groot en nog dagelijks voelbaar 😢. Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor de hartverwarmende reacties. Die deden en doen ons nog steeds goed.


En nu gaan we op naar een nieuw jaar, waarin ik mijn hoop op rust opnieuw uitspreek. Ik wens iedereen een prachtig jaar met meer mogelijkheden dan beperkingen en meer successen dan teleurstellingen. En natuurlijk veel gezondheid, geluk en liefde.
Hou het hoofd koel en het hart warm 💜.

Liefdevolle groet,

Rianne Hermanns

April 2021

Hsp en zintuigen!

Hooggevoelige mensen kunnen intens genieten van mooie kunst lekkere geuren, eten, zachte kleding etc. En de natuur en alles wat je daarin voelt, ziet en ruikt.

Tip: weet je dat als je focust op je zintuigen dat je dan altijd in het hier en nu bent?
Dus zit je veel in je hoofd en ben je bezig met morgen of gisteren of wat een ander vindt? Kijk dan eens bewust naar een bloem, snuif de geur op van je hond of de buitenlucht, voel je rug op je stoel of voeten op de grond… en je bent in je lijf en uit je hoofd 🙏💜.

03-10-2020

Dansen met je klant.

,,Het voelde zo raar en ik wist dat er iets anders was. Het voelde heel onwennig. En ineens denk ik: ik voel me niet schuldig!”.

Mijn cliënte, een hooggevoelige vrouw, volgt bij mij het traject HSP Rust in je hoofd! en ze zit aan het einde van haar traject.
Een vriend van haar appte om iets af te spreken. Eerder zou ze meteen ja hebben gezegd. Nu dacht ze er even over na en bedacht dat het teveel was op die dag en heeft hem geappt dat het niet kon.

Maar het meest opvallende is dat ze zich niet schuldig voelt! Ze zei nee zonder negatieve gedachten of negatieve emoties.
,,Dat is wel raar dat het zo goed is en ik me niet schuldig voel. Goed van mezelf”.
En hoe langer we erover praten hoe meer het bij haar binnen komt dat dit een doorbraak voor haar is. De eerste keer in haar leven dat ze dit op deze manier voelt. Ik voel het gevoel van blijdschap, trots en hoe bijzonder dit is, bij haar opzwellen. Het wordt zo groot en is zo belangrijk voor haar dat we naar buiten gaan en het nog meer gaan voelen!

Buiten, met mijn honden Dio en Kira erbij, laat ik haar steeds meer naar haar gevoel gaan. Ze voelt meer en meer wat dit voor haar betekent:
,,Het betekent: ik mag er zijn! Ik mag keuzes maken! Ik voel me vrij!”
En voelen…
,,Zelfrespect! Eigenwaarde!”
En voelen….
,,Mezelf serieus nemen!”

Het gevoel zwelt nog meer aan en ze begint te dansen.
Ze kan niet meer stilstaan, voelt het in haar hele lijf en gaat al dansend over het gras met mijn twee honden enthousiast springend en blaffend naast haar. En ook ik kan niet meer stilstaan, voel haar gevoel en dans met haar mee…

Als ik even later vraag hoe ze zich voelt zegt ze:,, Geweldig! Ik ben BIJ MEZELF!!
En hoe voelt dat bij jezelf zijn? ,,Dat alles goed is, het voelt hier fijn en er is niets negatiefs. Dit gevoel heb ik nooit eerder gehad. Dit gevoel wil ik houden!”

Ik voel me zo trots op haar en haar mooie proces. Blij voor haar en blij als coach dat ik met haar mag meelopen in haar proces en zie hoe zij steeds dichter bij zichzelf komt.
Daar word ik blij en zelfs ontroerd van. I 💜 my job!

En voor alle Veronique Prins kenners; ik heb eindelijk ook gedanst met mijn klant 😉😃.

TIP OM KEUZES TE MAKEN!

30-06-2020. Deze week heb ik een lastige keuze gemaakt.

Vroeger waren vrijwel alle keuzes voor mij lastig. Of het nu ging over wat ik op mijn boterham wilde hebben of welk jurkje ik wilde kopen. Ik maakte keuzes vooral met mijn hoofd; wat is gezond, wat heb ik gisteren op, wat is er nog op voorraad.. Mijn hoofd draaide overuren en ik wilde van alle kanten de keuze bekijken om zo het idee te hebben dat ik er goed over na had gedacht. Regelmatig had ik achteraf toch nog spijt van mijn keuze. Had ik toch liever hagelslag op mijn brood gehad dan kaas.

Inmiddels heb ik geleerd om meer op mijn gevoel te vertrouwen. Ik maak nu keuzes vanuit mijn gevoel. Een tip om dit te doen is:

Als je voor een keuze staat, denk aan de keuze. Bijvoorbeeld wil ik deze jurk aan of die jurk? Voel of je in je buik of borstgebied een soort weerstand voelt of een gevoel van aantrekking (enthousiaste tinteling).

Het gevoel van weerstand is een nee en het gevoel van aantrekking natuurlijk een ja. Als je dit vaker oefent en bij stilstaat dan zul je steeds sneller VOELEN wat jouw ja of nee is! En dit kan je helpen bij keuzes maken.

Natuurlijk is het ook handig om je hoofd erbij te gebruiken. Maar zeg nou zelf, heb jij het niet meegemaakt dat je een heel lijstje had gemaakt van 10 voors en 5 tegens en dat je toch koos voor de voors? Vaak is dan je gevoel doorslaggevend. Meestal zijn keuzes gemaakt vanuit je gevoel meer kloppend en krijg je daar geen spijt van.

Ik vond mijn keuze deze week ontzettend moeilijk, namelijk ontslag nemen na ruim 12 jaar bij een van mijn werkgevers. Dus ook hele moeilijke keuzes zullen er altijd blijven. Maar ik heb wel gekozen met mijn gevoel. Als ik met mijn hoofd zou hebben gekozen dan zou ik nu weer verder zijn gaan malen over of het wel een goede keuze is geweest.

Ik vond het spannend, maar nu VOEL ik in mijn lichaam een gevoel van RUST.

Succes met jouw JA en NEE vinden!